Επιτυχημένη η απόδοση του Requiem του W. A. Mozart στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης

DSC_0644 DSC_0646

Tην Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, στο κατάμεστο, από φιλόμουσους συμπολίτες μας, Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης, αποδόθηκε (για 2η φορά στην Τρίπολη) το «Ρέκβιεμ» του Β. Α. Μότσαρτ, μια από τις πλέον αριστουργηματικές συνθέσεις της δυτικοευρωπαϊκής θρησκευτικής μουσικής.

“… Η μουσική του (του Mozart) έχει το αυτοδύναμο ενός φυσικού πίδακα που μας θαμπώνει, κάνει τα πράγματα να κολυμπούν μισό μέτρο πάνω από το έδαφος, σε μια σωστή πλημμύρα φωτός, λαμπερές ψιχάλες ήχων που διασχίζουν λοξά το σκοτεινό μας παράθυρο …”  είπε ο νομπελίστας Έλληνας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, για το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ.

[από Οδυσσέας Ελύτης. Ευχαριστώ, Wolfgang Amadeus, Εν Λευκώ, σελ. 249-253. Εκδόσεις Ίκαρος]

Στους συντελεστές της συναυλίας ήταν η Μυρσίνη Μαργαρίτη (soprano), Ελένη Βουδουράκη (mezzo), ο Γιάννης Φίλιας (tenor) και Τίμος Σιρλαντζής (basso). Τα χορωδιακά μέρη του Requiem απέδωσε το μικτό τμήμα της χορωδίας “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης, σε διδασκαλία της μαέστρου Χριστίνας Αθανασοπούλου και τα μουσικά μέρη συνόδευσε συμφωνική ορχήστρα δωματίου. Στην μουσική διεύθυνση της συναυλίας ήταν ο αρχιμουσικός Θεόδωρος Λεμπέσης.

Εκ μέρους του ΔΣ θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στη μαέστρο κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου για την εξαιρετική επιμονή της να αναλαμβάνει απαιτητικές μουσικές πρωτοβουλίες και να τις φέρνει επιτυχώς εις πέρας, ανεβάζοντας διαρκώς το πήχη της ποιοτικής δουλειάς.

Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστήρια στους χορωδούς μας, που ως μια πολύ δυναμική ομάδα αποδίδουν σε κάθε εμφάνιση τον καλύτερο εαυτό τους … θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και κοπιάζοντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστούμε το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή, και τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Βρέντα, για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν είτε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, είτε σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες και σύνολα, να οργανώνουν σημαντικές ποιοτικές καλλιτεχνικές παραγωγές. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του σωματείου μας και τους συμπολίτες μας που αγκαλιάζουν θερμά κάθε εκδήλωσή μας, καθώς και τα ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και μη) που στηρίζουν και προβάλλουν τις καλλιτεχνικές μας. δράσεις.

links:

  1. http://www.pna.gr/politismos/item/6473-pragmatopoiithike-i-parastasi-to-rekviem-tou-volfgkangk-amanteous-motsart
  2. http://www.kalimera-arkadia.gr/tripoli/item/51049-to-sygklonistiko-rekviem-tou-motsart-sygkinise-to-koino-tis-tripolis-vd.html
  3. http://www.arcadiaportal.gr/news/sygkinise-katamesto-malliaropoyleio-rekviem-toy-motsart-picsvid
Επιτυχημένη η απόδοση του Requiem του W. A. Mozart στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*