Χορωδία “Ορφέας” | Αγιασμός νέας καλλιτεχνικής χρονιάς και γιορτή Οσίου Ρωμανού του Μελωδού

Την Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11.15 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί πρώτη μας επίσημη συνάντηση και θα τελεστή αγιασμός για την νέα καλλιτεχνική χρονιά 2018 – 2019.

Όπως κάθε χρόνο, η έναρξη μας συμπίπτει και με τον εορτασμό του προστάτη του σωματείου, Οσίου Ρωμανού του Μελωδού, που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.

**********************************

Ξεκίνησαν οι δοκιμές των χορωδιακών μας τμημάτων και με μεγάλη προσμονή περιμένουμε νέα μέλη να ενταχθούν στην μουσική μας οικογένεια.

Για το παιδικό τμήμα οι δοκιμές θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 6-7.30 το απόγευμα και την καθοδήγηση των μικρών χορωδών μας έχει αναλάβει με μεγάλο ενθουσιασμό, η γνωστή σοπράνο – κολορατούρα Γιέλενα Γιοβάνοβιτς – Μπακοπούλου. Η κα. Μπακοπούλου έχοντας μια σημαντική διεθνή εμπειρία, ανέλαβε το «τιμόνι» του παιδικού τμήματος προσφέροντας τις γνώσεις τις και την εμπειρία της για την σωστή φωνητική και χορωδιακή αγωγή των λιλιπούτειων μας χορωδών. Στο παιδικό τμήμα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 7-18 ετών, και αποτελεί πηγή έμπνευσης για να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους στη μουσική.

Για το μικτό τμήμα οι δοκιμές πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 9.30-11.00 μ.μ., υπό την καθοδήγηση της Μαέστρου και καθηγήτρια φωνητικής κας Χριστίνας Αθανασοπούλου. Η εμπειρία της 35 χρόνια από την θέση του μαέστρου σχεδόν όλων των χορωδιακών τμημάτων (παιδική, νεανική και μικτή χορωδία, φωνητικά σύνολα) έχουν οδηγήσει τον «ΟΡΦΕΑ» της Τρίπολης σε πολύ σημαντικές συνεργασίες, εμπνέοντας ακόμη και σήμερα τρεις «γενιές χορωδών» να πρεσβεύουν ένα τόσο σημαντικό και απαιτητικό μουσικό είδος.

Το θεμέλιο για να οικοδομηθούν όλα τα παραπάνω μπήκε πριν σχεδόν 40 χρόνια, το 1979, με σημαντικό εργάτη της χορωδιακή ιστορίας της Τρίπολης τον Μαέστρο Βασίλη Τζαβάρα και φιλόμουσους συμπολίτες μας, στους όποιους χρωστάμε πάρα πολλά.

Η χορωδία του «ΟΡΦΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» καλλιεργεί την ευαισθησία, την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική μάθηση μέσα από την ομάδα.

Σας περιμένουμε για να νοιώσουμε μαζί τη ζωντάνια της έκφρασης μέσα από την φωνή και να προάγουμε τη μουσική πνευματικότητα του τόπου μας.

Χορωδία “Ορφέας” | Αγιασμός νέας καλλιτεχνικής χρονιάς και γιορτή Οσίου Ρωμανού του Μελωδού