«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στην ΕΡΤ1

Απόψε συντονιζόμαστε στην ΕΡΤ1!

«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, στις 22:00, ΕΡΤ1

Εξαιρετική τιμή η συνεργασια σε αυτή την μεγαλειώδη παράσταση, υπό τον Μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, που συνέλεξε έργα από την εργογραφία του Μίκη Θεοδωράκη, και με μέσω τις χορωδιακές φωνές, την συμφωνική μαντολινάτα, και ξεχωριστούς ερμηνευτές και σολίστ, ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου έγινε η 1η παρουσίαση του μεγαλείωδους αυτό έργο, τον Φεβρουάριου του 2017.

Η Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, υπό την καθοδήγηση και την διδασκαλία της Μο Χριστίνας Αθανασοπούλου, είχε την εξαιρετική τιμή να συμμετάσχει στην παρουσίαση αυτή, η οποία και μαγνητοσκοπήθηκε και θα μπορέσετε να την απολαύσετε απόψε.

Για πρώτη φορά 300 χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα σχημάτισαν μια τεράστια χορωδία, η οποία απέδωσε μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας. Η συναυλία περιλαμβάνει περίπου 30 τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος διευθύνει και τα έργα.

https://press.ert.gr/ert1/ert1-oli-i-ellada-gia-ton-miki-30-12-2018/?fbclid=IwAR1B8N7HMGWujf5bn7Fbh11l6V4LHbN577uGoP_w4-ZBr-KRNZTqklQuZB4

«Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στην ΕΡΤ1