ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ

Email

Το Συμφωνικό Ποίημα του Γιώργου Βούκανου, «Της λευτεριάς τ’ αγέρι – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Αρχιστράτηγού της Ελληνικής Επανάστασης, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε έναν χώρο ταυτισμένο με την οικογένεια των Κολοκοτρωναίων, στο ιστορικό Λιμποβίσι. Το έργο αναπτύσσεται σε τρεις πράξεις και περιγράφει με γλαφυρότητα και ιστορική σαφήνεια τις πτυχές της ζωής και του έργου του Γέρου του Μοριά. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης υπήρξε μια ηγετική μορφή του αγώνα, με στρατιωτική ευφυΐα, φλογερό πάθος για τη λευτεριά και αστείρευτη αγάπη για την πατρίδα και τον Θεό. Ο βίος του αποτελεί παρακαταθήκη υποδειγμάτων ηρωισμού για τις επόμενες γενιές Ελλήνων.

Πρόκειται για ένα έργο που περιέχει διαχρονικά μηνύματα πίστης και δύναμης δίνοντας ελπίδα και έμπνευση για τη σύγχρονη Ελλάδα, σε κείμενα και στίχους Μαίρης Βούκανου. Ερμηνεύουν οι Κώστας Μακεδόνας (Λαϊκός Αφηγητής), Άντα Αθανασοπούλου και Σταμάτης Μπερής, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Γιώργο Αραβίδη. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και την ερμηνεία του ρόλου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη έχει ο Αστέριος Πελτέκης. Μαζί του παίζει και η Χρύσα Ρώμα . Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης (Βασιλική Τσαντίλα, Αντωνία Μπαντούνα) και η Χορωδία Ορφέας Τριπόλεως με την διδασκαλία της Χριστίνας Αθανασοπούλου.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση, στον ιστορικό χώρο του Λιμποβισίου Αρκαδίας, τόπο καταγωγής του μεγάλου Αρχιστράτηγου, στην οικία-μουσείο της οικογένειας των Κολοκοτρωναίων, την Παρασκευή στις 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

https://www.facebook.com/drt915/videos/1918412034994261

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ