Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης τραγουδάει τα ωραιότερα μελοποιημένα ποιήματα

Ο Δήμος Τρίπολης και η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης , συνδιοργανώνει εκδήλωση 
Τιμώντας την Ευρωπαϊκή Hμέρα Μουσικής,


 Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, άρχισε να γιορτάζεται από τις 21 Ιουνίου 1982 στο Παρίσι, με
πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού, Ζακ Λανγκ, ο οποίος είχε σκοπό να βγάλει έξω στους δρόμου όλους τους μουσικούς
Την αμέσως επόμενη χρονιά 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί, κατέκλυσαν τους χώρους της πόλης, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς, συναυλίες κάθε είδους μουσικής, σε μία ανεπανάληπτη γιορτή. Από το 1985 και με αφετηρία την Ελλάδα, στη γιορτή αυτή συμμετέχουν όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, προσφέροντας στο κοινό, ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις.


Φέτος η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης λόγω των ισχυόντων μέτρων για την πανδημία, σεβόμενη την αδυναμία να πραγματοποιήσει ανοικτές για το κοινό συναυλίες, θα εορτάσει με παλαιότερο ορχηστρικό και φωνητικό πρόγραμμα, τιμώντας την ημέρα αυτή.

Μουσική εκδήλωση με τίτλο ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΙΗΤΩΝ περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα των ποιητών Νίκου Γκάτσου, Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Σαραντάρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνο Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Καβάφη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δημήτρη Λάγιου και Λένας Πλάτωνος.

Ερμηνεύουν: Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης

Ορχήστρα Δωματίου ΝuovArte

Σολίστ
Χριστίνα Αθανασοπούλου (σοπράνο)
Αντώνης Κορωναίος (τενόρος)
Μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση
Ματθαίος Λεγάκης

Ώρα 9 μ.μ , στην πλατεία Πετρινού

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης τραγουδάει τα ωραιότερα μελοποιημένα ποιήματα