Χριστίνα Αθανασοπούλου

XAthanasop

Η κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου γεννήθηκε στο Sydney της Αυστραλίας από μετανάστες γονείς. Τις γυμνασιακές και λυκειακές της σπουδές τις τελειώνει στην Ελλάδα.

Οι σπουδές της ξεκινούν από το Ελληνικό Ωδείο (Παράρτημα Τρίπολης) απ’ όπου αποκτά τα πτυχία Ωδικής και Αρμονίας με καθηγητή τον κ. Τάσο Ψαρρό. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μονωδίας με τους κ. Θάνο Πετράκη και κα. Κική Μορφονιού και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με την κ. Αλεξάνδρα Καμπουροπούλου, αποκτώντας το Δίπλωμα Μονωδίας (άριστα παμψηφεί).

Από το 1988 έως το 1989 παρακολουθεί τον μονοετή κύκλο σπουδών της σχολής Μωραΐτη για το σύστημα ORFF και δημιουργεί προπαρασκευαστικό τμήμα εκμάθησης τραγουδιού για παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών, για την μετέπειτα ένταξή τους στην Παιδική Χορωδία του «ΟΡΦΕΑ». Έχει ολοκληρώσει σεμινάρια διετούς κύκλου διεύθυνσης χορωδίας με τον κ. Γιώργο Αραβίδη.

Η μαέστρος κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου το 1985 αναλαμβάνει τηνΠαιδική Χορωδία του «ΟΡΦΕΑ», την οποία και διευθύνει έως το 2002. Έπειτα από την επιθυμία των παιδιών την Παιδικής Χορωδίας να συνεχίσουν το χορωδιακό πολυφωνικό τραγούδι, συστήνει το 1999 τηνΝεανική Χορωδία, της οποίας είναι μαέστρος μέχρι σήμερα.

Από το 1990 είναι διορισμένη μουσικός στην Β΄θμια εκπαίδευση.

Στην διάρκεια της πορείας της ως εκπαιδευτικός, έχει πραγματοποιήσει πολλές μουσικές εκδηλώσεις-αφιερώματα προς τιμήν Ελλήνων Δημιουργών καθώς και φωνητικά σύνολα ή χορωδίες, με μαθητές της, αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Αφιέρωμα στο Μ. Λοίζο (2003)
  • Αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο (2004)
  • Εκδήλωση με το Λ. Χαλκιά, βασισμένη στο βιβλίο του «2500 Χρόνια Ελληνική Μουσική» (2006)
  • Εκδήλωση με τίτλο «Επιφάνια» (Γ. Σεφέρης) και «Επιτάφιος» (Ο. Ελύτης), με την ορχήστρα του Τ. Κωνσταντακόπουλου (2008).
  • Εκδήλωση με την χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον διάσημο Αρκάδα βαρύτονο solist στη κρατική όπερα της Βιέννης κ. Κώστα Σφυρή, στην Βουλή των Ελλήνων, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου (2010)
  • Το 2007 δημιούργησε με μαθητές του 3ου γυμνασίου και λυκείου της Τρίπολης, το φωνητικό σύνολο «ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ», το οποίο και κατέλαβε την πρώτη θέση (1ο βραβείο) στους μαθητικούς περιφερειακούς καλλιτεχνικούς αγώνες (2 φορές, 2008-2009).