Νεανική Χορωδία

Η Νεανική Χορωδία του «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1999, από την μαέστρο κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου, έπειτα από επιθυμία των παιδιών της Παιδικής Χορωδίας να συνεχίσουν το χορωδιακό πολυφωνικό τραγούδι. Αποτελείται από περίπου 50 μέλη, ηλικίας 15 έως 25 ετών, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, σπουδαστές και φοιτητές Πανεπιστημίων.

Έδωσε τις πρώτες της συναυλίες στην Τεγέα το Δεκέμβριο του 1999και στην Τρίπολη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, με χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο. Το 2001 έδωσε σειρά συναυλιών στην Βουλγαρία, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου της πόλης Τριάβνα. Το 2002, συμμετέχει μαζί με την Μικτή Χορωδία, σε συναυλίες στην πόλη Ροάν της Γαλλίας, με ξεχωριστό πρόγραμμα. Το 2006, έπειτα από σύμπραξη πολιτισμικών φορέων της Τρίπολης (Θεατρική Ομάδα, Χορευτικά Σωματεία, Μουσικό Γυμνάσιο, ΑΓΟΤ) συμμετέχει στην μουσικό-χορευτική παράσταση «Σε μια ρόγα από σταφύλι…», αφιερωμένη στον τρύγο και το κρασί. Το 2008επισκέφτηκε στην Γερμανία την πόλη Πάυνε, που έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Τρίπολης, και την πόλη του Ανόβερο, όπου πραγματοποίησε ένα μουσικό οδοιπορικό στον απόδημο Ελληνισμό, με δύο προγραμματισμένα κονσέρτα, και συμμετείχε στις τοπικές εκδηλώσεις του κρασιού.

 

Την επόμενη χρονιά (2009), εκπροσωπώντας το Δήμο Τρίπολης, έδωσε σειρά συναυλιών στην αδελφοποιημένη πόλη Παραλίμνι Κύπρου και επισκέφτηκε μνημεία του κυπριακού ελληνισμού.

 

To 2009 παρουσίασε το εκκλησιαστικό συμφωνικό έργο Stabat Mater του G. B. Pergolesi, συνοδευόμενη από την συμφωνική ορχήστρα«SINFONIETTA» Αθηνών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Γιώργου Αραβίδη, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης (Απρίλιος) και στην αίθουσα «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» στην Αθήνα (Μάιος).

Έχει λάβει μέρος στα χορωδιακά φεστιβάλ Ερμιόνης, Αργυρούπολης, Κατερίνης, Νίκαιας, Νέας Χαλκηδόνας, καθώς και στο διαγωνιστικό Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης». Έχει συμμετάσχει στα τηλεοπτικά γυρίσματα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, που προβλήθηκε το 2009, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Έχει εμφανιστεί σε συνέδρια και εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και διαφόρων πολιτιστικών και άλλων φορέων. Συμμετέχει ανελλιπώς στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του «ΟΡΦΕΑ» και στις χορωδιακές συναντήσεις (Διεθνής Πολυφωνική Συνάντηση Τρίπολης, Χορωδιακή Συνάντηση Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών κ.α.) που πραγματοποιώνται στην Τρίπολη.

Μαέστρος της Νεανικής Χορωδίας του «ΟΡΦΕΑ», από την ίδρυσή της είναι η κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου.